Cuzco en de Heilige vallei
Door: Tonny
Blijf op de hoogte en volg Tonny
09 Oktober 2024 | Peru, Urubamba
Gisteren zijn we de hele dag in Cuzco gebleven. Een mooie stad maar ook erg druk.we hebben de prachtige kathedraal bewonderd, nog een andere mooie kerk, delen van Inca ruïnes, het grote plein Plaza de Armas enz.
we hadden het geluk dat er ook twee parades waren, een begon bij de kathedraal en de ander bij een andere kerk. Beide parades droegen een heiligenbeeld en eromheen dansten mensen in prachtige kleding. Natuurlijk zijn er ook vele souvenirwinkeltjes, altijd leuk.
vandaag zijn de 8 wandelaars vertrokken voor de Lares-trail en de Inca-trail. Wij hebben eerst de ochtend doorgebracht in Cuzco. En er was weer een prachtige parade. We hebben wat voor lunch gekocht en om 12 uur zijn we met 10-en opgepikt met een dagrugzakje voor 4 dagen. We zijn eerst gestopt bij een naar gigantische inca site waar we doorheen gelopen zijn. Daarna reden we door een prachtig dal , de heilige vallei naar het plaatsje Pisac. Daar hebben wat rondgelopen en geshopt. Daarna zijn we doorgereden naar ons prachtige hotel met mooi tuinen. morgen gaan we verder op verkenning in de Heilige vallei.
09 Oktober 2024 - 07:35
Anny:
Geweldig Tonny er komen weer heel veel herinneringen boven
nog veel plezier
09 Oktober 2024 - 16:11
Bep Van Lierop:
Mooie foto's Tonny en die van de Parade met de heilige beelden zie je in vele landen.