Markt, trein en inca's - Reisverslag uit Cuenca, Ecuador van Tonny Stiphout - WaarBenJij.nu Markt, trein en inca's - Reisverslag uit Cuenca, Ecuador van Tonny Stiphout - WaarBenJij.nu

Markt, trein en inca's

Blijf op de hoogte en volg Tonny

04 November 2018 | Ecuador, Cuenca

Hola allemaal,

Het duurde weer even door geen of slechte WiFi.
Sinds de 5000 meter zijn we naar het plaatsje Guamote gegaan waar wekelijks 3 markten gehouden worden. Wij zijn eerst naar de veemarkt gegaan waar koeien, varkens, schapen en alpaca's verkocht worden (deze laatsten worden hier trouwens niet gegeten). Daarna gingen we naar de markt waar kippen, eenden, ganzen, konijnen en vele cavia's verkocht en gekocht werden. Erg leuk om te zien al die indianen met hun zwarte hoedjes. De laatste markt is vanalles; kleding, sieraden, hoeden, groenten en fruit etc. Erg leuk! Terug naar ons hotel zijn we gestopt bij het oudste kerkje van Ecuador. Daar aan de overkant zagen we de cavia's aan spit.
De dag erna (2-11) was het Allerzielen en dat wordt hier (zuid- en Midden-Amerika) uitbundig gevierd. We zijn even naar een begraafplaats gegaan waar vanalles verkocht werd en waar heel varken lag om te eten en er was muziek. Daarna kregen we een platte band, gelukkig hebben de mannen dit samen opgelost. We reden verder naar Alausi, waar we met de trein naar de Duivelsneus gingen, een berg in de vorm van een Duivelsneus. De neus zag ik niet (misschien niet genoeg fantasie...) de treinreis die zigzaggen bergop ging en daarna weer terug was fantastisch. Helaas werd ik bij de stop halverwege weer helemaal lek gestoken, deze keer door kleine vliegjes.
'S avonds kwamen we aan op de haciënda van Ingapirca. Daar lagen allerlei kledingstukken zoals poncho's en hoedjes, dus 's avonds hebben we erg melig ons verkleed. Het was weer supergezellig.
'S morgens hebben we een groepsfoto in klederdracht gemaakt en zijn daarna naar de Inca-ruïnes gelopen. Daar met een gids rondgelopen en nog een incahoofd in de rotsen bewonderd. We zijn via een zilverstadje (ja, natuurlijk wat gekocht) naar Cuenca gegaan. Een koloniale stad. We hebben weer een leuk hotel hier. Het is vandaag onafhankelijkheidsdag en dat wordt behoorlijk gevierd met optredens en marktjes. Vandaag zijn we met een gids naar de fabriek van de panamahoeden gegaan, die origineel hier vandaan komen. Ik heb een leuk exemplaar gekocht. We hebben de kathedraal bezocht en hebben wat rondgelopen door het historisch centrum, vanmiddag ook zonder gids. Nu even relaxen, Zometeen weer lekker eten.

Onze chauffeur en het personeel van de haciënda hadden nog nooit zo'n gekke vrolijke groep meegemaakt. We lachen nog steeds heel wat af.

Groetjes
Tonny

• 05 November 2018 - 03:23

Petrie:

Wat een leuk hoedje heb je op en wat kleurvol volk is het. Kei leuke foto’s zijn het. Zoals ik heb kunnen lezen ga je vandaag het gebergte uit en komen de Galapagos eilanden in zicht. Een goede vlucht morgen en al zal er waarschijnlijk geen WiFi op de boot zijn hoop ik nog wat te kunnen lezen voor je huiswaarts komt. In Guayaquil heb je misschien nog een goedwerkende WiFi. Geniet er nog even goed van meid.

• 05 November 2018 - 07:23

Gerard:

Ziet er allemaal weer fantastisch uit daar.
    Ik zie dat het een heel mooi land is
    Geniet er maar van .

Gerard

• 05 November 2018 - 12:09

Anny:

Weer geweldige foto’s en kei fijn dat jullie zoveel plezier hebben samen
    Veel plezier op de Galapagos eilanden

• 06 November 2018 - 12:19

Bep & Sjef:

Wat fantastisch, het ziet er allemaal mooi en kleurrijk uit. Leuk die hoedjes, staan je prima Tonny.
    Nog een prettige voortzetting.

• 07 November 2018 - 07:23

Els:

Superhoedje! En die lama/vicuña/alpaca op de achtergrond is ook echt een schatje....