De hoogte in
Blijf op de hoogte en volg Tonny
31 Oktober 2018 | Ecuador, Riobamba
Vanmorgen zijn we vanuit Banos vertrokken en zijn langzaam de hoogte ingegaan. Onderweg zagen we lama's (of zijn het alpacas?) en vicuna's, een kleine soort lama die hier in het wild leven. We stopten op 4300 meter en zijn daarna met 2 gidsen doorgereden naar 4800 meter. Ik had ter voorbereiding een paracetamol genomen dat ze je bloedvaten wat open en neussoray om. Mijn neus goed open te maken. We zijn eerst cocathee gaan drinken en even acclimatiseren. Een paar mensen werden ziek van de hoogte, we zijn met 16 anderhalve kilometer gaan lopen naar 5000 meter. Het kostte heel wat moeite! Onderweg scheen de zon en het volgende moment kregen we een hagelbui... Maar ik heb het gehaald! Boven weer cocathee gedronken en toen weer afgedaald naar 4800 meter. 6 mensen zijn met de mountainbike verder afgedaald, de rest heeft gegeten en wij zijn met de bus afgedaald en onderweg weer vicuna's gespot. we zijn nu in Riobamba in ons hotel.
Ik ben erg trots op mezelf, al zeg ik het zelf!
Groetjes
Tonny
01 November 2018 - 02:13
Anny:
Nou Tonny geweldig , dan heb je een goede conditie en mag je trots op je zelf zijn -
01 November 2018 - 02:58
Petrie:
Geweldig Tonny. Hier mag je zeker trots op zijn. Ben ik ook op jou!! -
01 November 2018 - 04:48
Annemiek:
Zo wat stoer om deze hoogte te halen! Lijkt me echt een kik als dit lukt.
Ziet er prachtig uit boven op de berg. -
01 November 2018 - 04:59
John:
Top. Volgend jaar Mount Everest?
01 November 2018 - 06:42
Ilse:
Hoi tonny,
Wauw goed gedaan,daar mag je zeker trots op zijn.
Groetjes Ilse -
Bep & Sjef:
Super gedaan Tonny !!!!! en zeker trots zijn op jezelf. -
02 November 2018 - 05:27
Els:
Geweldig! Ik zou het beslist niet gehaald hebben..... En ik zie dat je precies de goede jas hebt voor deze escapades! -
02 November 2018 - 12:23
Kees :
5000 meter! Je bent een topper. Letterlijk en figuurlijk -
04 November 2018 - 15:26
Gert:
Lijkt me een fantastische reis! Knap hoor dat je dit allemaal doet!